Hvilken protesetyper passer til dig?

Her er en samlet oversigt om hvilke protesetyper vi tilbyder. Hvis du er i tvivl, så tøv endelig ikke med at kontakte os

Vi tilbyder også udebehandling hvis du ikke har mulighed for at komme ind til os. Derudover hjælper vi dig også med at søge et eventuelt tilskud hos kommunen. 

Hvis du mangler alle dine tænder, og/eller har fået fjernet alle dine tænder kan vi lave helproteser til dig.

Overmundsprotesen kan normalt suge sig fast ved det vakuum, der opstår i ganen, dette kan dog varier fra patient til patient afhængigt af gummens højde og konsistens.

Ved en undermundsprotese er det desværre vanskeligere at opnå det vakuum vi kan ved en overmundsprotese. Det er ofte undermundsprotesen der sætter begrænsninger for, hvordan og hvad man kan tygge med en tandprotese. Derfor anbefaler vi også ofte implantater i undermunden.

Her ses et billede af de forskellige ganer vi tilbyder:

  • Klargane
  • Stålgane
  • Lyserød akrylgane

Når du mangler nogle tænder- bøjler med stål og/eller duraflex

Hvis du har mistet nogle tænder, kan du få lavet en delprotese der erstatter dine mistede tænder, det er en aftagelig protese, som holdes på plads af enten ståbøjler og/ellers har vi også en anden mulighed som er duraflex bøjler, der er mindre ”synlige” hvis man er ked af, at man kan se stålbøjlerne.

Straksprotese betyder øjeblikkelig protese efter de naturlige tænder er trukket ud, her får du protesen samme dag som du får trukket dine naturlige tænder ud. For at undgå at du skal gå tandløs skal protesen laves i forvejen.

Der er nogle punkter man især skal være indstillet på ved straksprotese

  • Flere kontroltider for tilpasning af proteserne i helingsperioden
  • Eventuelt længere tilvænningsperiode mht. at tygge og tale
  • Større risiko for tryksår
  • Større omkostninger end en almindelig protese pga. tilpasninger og evt. rebasering(ny bund i protese) efter halv års tid.

Døjer du med en meget løs tandprotese, har vi heldigvis denne mulighed at tilbyde dig, at få implantater. Med implantater kan du tygge meget hårdere fødevarer end en løs protese.

At styre en ”traditionel” protese også kendt som klassisk helprotese eller delprotese kan være en stor udfordring. Derfor har man muligheden for at vælge en tryklåsprotese – også kendt som en klikprotese.

En tryklåsprotese kræver som regel mindre tilvænning og fører generelt færre bekymringer og problemer med sig end andre tandproteser. Du skal f.eks. ikke tænke over hvad du spiser på samme måde med en tryklåsprotese, angsten for at protesen pludselig river sig løs på et ubelejligt tidspunkt kan du undgå helt ved at få tryklåse i protesen. Dette er der nemlig ingen fare for, idet låsene trykkes fast på dine tandrødder og derfor sidder rigtig godt fast.

Har du været uheldig og udsat for et uheld, uanset alder, tilbyder vi at lave en smileprotese samme dag så du ikke går tandløs. Vi laver en protese svarende til de manglende tænder.

Normal akrylgane er 2,5 mm. tyk. Ved at benytte en ganeplade i stål bliver tykkelsen kun 0,3-0,4 mm. Det betyder, at du mærker mindre til at have protesen i munden. Denne type for gane er varme og kuldledende, hvorimod akryl virker isolerende.

Når protesen sidder i munden, er stålpladen gemt oppe i ganen, så den ses slet ikke. Sidst men ikke mindst er stålganen også meget stærkere end en akrylgane og du er dermed sikret at protesen ikke knækker.

Vi er i stand til at lave din tandprotese fuldstændig naturlig med både valg af tænder og gummimateriale så det ser helt naturligt ud!  Vi laver noget der hedder tandkødsefterligning der gør, at protesen ser naturtro ud. Vi arbejder omhyggeligt med det og det kræver en del mere tid end en traditionel protese.

Vi tilbyder også, at du kan tage nogle billeder med fra din ”unge” dage hvor man kan se dine tænder/smil hvor vi kan efterligne og du kan efterleve dit gamle jeg fuldstændig. Vi sætter en stor ære i vores arbejde og det kræver, at vi er ekstra omhyggelige med denne type for behandlingsmåde.